DkByDay

Designmanual, flyer & busreklame

"Missionen med Dkbyday er at gøre det nemt og overskueligt for dig, at finde aktiviteter og oplevelser i hele Danmark – særligt dem du ikke vidste, du ledte efter. "

Jacob (stifter), Alberte og Jacob, som i driver Dkbyday

Brief

Alberte fra DkByDay skrev til mig, da de havde problemer med deres farver, og havde brug for hjælp til at opsætte nogle bus-reklamer.  Deres logo var designet, og deres udgangspunkt i farver var oprettet i RGB – de havde derfor følelsen af at deres print blev kedeligt og at farverne ikke var stærke nok.

Farver

Farverummet i RGB er en del større end når man skal trykke med CMYK. CMYK består af: Cyan, Magenta, Yellow og Key color(sort). For at få en stærk blå eller en neonpink, så skal man have fat i det man kalder pantone farver. Det var ikke en mulighed i dette tilfælde, både grundet økonomi og de informationer vi havde fra firmaet som laver bus-reklamerne. Så for at få et look som stadig stemte overens med deres design (genkendeligheden) så hjalp jeg dem med at finde farver i CMYK, som stadig gav DkByDay vibes.

RGB (digital)

CMYK (offline // print & tryk)

Flyer

Her kan du se hvordan deres flyer kom til at se ud. Vi udvalgte nogle billeder som både skulle give modtageren en idé om hvor nemt det er at finde oplevelser på DkByDay, og give dem inspiration til oplevelser der bl.a. er at finde på hjemmesiden.

Busreklame

Busserne skulle designes ud fra 18 forskellige skabeloner. Dette er fordi der findes en del forskellige busser. De har hver i sær en masse udfordringer, såsom nummerplade, ventilhuller, udformninger og vinduer. Jeg opsatte først en enkelt bus som Alberte og jeg arbejde på at få tilpasse med tekst, billeder og grafik. Da den var godkendt, gik jeg i gang med at tilpasse indholdet på de andre skabeloner.

Herunder kan du se et lille udsnit af nogle af busserne.

Oplev DkByDay

DkByDay har gjort det nemt for dig at blive inspireret eller finde inspiration, hvis du ikke ved, hvad du vil lave eller mangler inspiration til oplevelser i en specifik sammenhæng. De har lavet en stor inspirationsside, hvor du kan finde ting at lave i de forskellige kategorier og til forskellige anledninger. Der er noget til alle aldre, anledninger og sæsoner.