Ring til mig: +45 31161147
tenna.jonsson@icloud.com

ORENDA {Iroquois Indians}

(n.) a mystical force present in all people that empowers them to affect the world, or to effect change in their own lives

Tenna Jønsson2019-03-20T09:57:38+00:00

Det er meget simpelt…

… Min passion er at male… Jeg elsker den måde malingen lugter på, når jeg fordyber mig og får maling under neglene og i sidste ende har maling udover alt mit yndlingstøj. Jeg elsker den måde farverne kan blendes på og blive til smukke kontraster. Farver og former har altid været en naturlig ting for mig – og derfor er det også et sted hvor jeg kan trække mig tilbage og lade alting oppe på øverste gå i stå.

Det er meget terapeutisk for mig at male. Nogle gange giver mine malerier sindssygt god mening for mig, andre gange har de været en ”ud-af-hovedet-og-ned-på-lærred” oplevelse.

Dette malereventyr startede som en idé, til en måde at skabe opmærksomhed. Jeg ønskede mig inderligt at få et nyt job, da jeg var kørt træt i det gamle. Jeg malede en elefant samtidig med jeg filmede det i timelaps, uploadede den på linkedin, og så gik det stærkt. Jeg fik efterspørgsler om priser, en hjemmeside og samtidig fik jeg et nyt job. Jeg var ikke klar over andre kunne lide det jeg laver. Jeg var meget smigret og blev 10 meter højere.

For mig er det at male et frirum, og derfor skal det ikke være en ting jeg skal nå. Jeg taget ikke imod bestillinger, men lægger de malerier op som jeg har stående som gerne vil have en væg at hænge på så det kan betragtes af andre mennesker end mig.

Jeg maler med kalkmaling

Kalkmalerier kender vi helt tilbage til det 14. århundredes Italien. Dengang var det en blanding af naturlige ingredienser som mudder, ler og kridt som blev brugt til at fremstille maling. Jeg er vild med at nutidens kalkmaling er en moderne udgave, som blander de gamle originale kridt- og kalkbaserede malinger.
Kalkmaling er vandbaseret og miljøvenlig, og kan anvendes af allergikere. Det tørrer hurtigt og er for mig utrolig nem at arbejde med.